Vacature – Vrijwilliger soosavonden

Vrijwiller Soosavonden
De Rotterdamse Autisten Soos is een stichting die jongeren met autisme een plek wil bieden waar je jezelf kan zijn en gelijkgestemden kan ontmoeten. Onze bezoekers worden door vrijwilligers bijgestaan. Onderstaande missie staat centraal binnen de stichting:

De Rotterdamse Autisten Soos is een ontmoetingsplek voor jongeren en jongvolwassenen met autisme en gemiddelde intelligentie. Genoemde doelgroep wordt in de gelegenheid gesteld om, passend bij hun speciale wijze van functioneren binnen voorspelbare en overzichtelijke kaders gelijkgestemden te ontmoeten, te participeren in activiteiten en zo mogelijk relaties aan te gaan die hen in staat stellen te ontspannen in een voor hen passende omgeving.

Voor de begeleiding van de soosavonden zijn we op zoek naar een vrijwilliger.

Wat houdt de rol van (activiteiten)begeleider in?
Samen met 4 andere vrijwilligers (waaronder 2 coördinerende begeleiders) zal je de zogenoemde ‘’soosavonden’’ begeleiden. Op deze avonden komen alle bezoekers van de RAS bijeen en worden activiteiten ondernomen variërend van het bakken van cupcakes tot avonden waarop gasten spreken over autisme en relaties. Begeleiding kan zijn het maken van een praatje, het spelen van een spelletje, bemannen van de bar of helpen bij uitvoeren van een creatieve opdracht. Kortom onze bezoekers hulp bieden daar waar ze het nodig hebben en behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden.

Hoe veel tijd ben je kwijt aan het begeleiden?
Iedere 2e en 4e vrijdag van de maand is er een soosavond. Je aanwezigheid op locatie zal zijn van 19.30 uur tot 22.00 uur. De aanwezigheid gaat op basis van een rooster, maar zal in ieder geval gaan om 1 vrijdagavond per maand.

Wie ben jij?
Je hebt affiniteit met autisme en het lijkt je leuk om onze bezoekers een gezellige avond te bezorgen.

Belangstelling?
Heb je belangstelling in deze veelzijdige rol en wil je de Rotterdamse Autisten Soos helpen haar doelen te verwezenlijken? Reageer dan via: info@rassoos.nl.